Människan är av naturen en bekräftelse- knarkare

Det är helt normalt att man vill bli bekräftad, omtyckt och känna samhörighet med andra. Det ligger i människans grundläggande natur. Under 2000-talet har de sociala medierna skapat helt nya möjligheter att erhålla bekräftelse. Den feed-back men får från andra efter till exempel ett genomfört träningspass samt att man använder flera sinnen, dvs skriver om sin egen träningsutveckling gör att man erhåller bekräftelse. Att man tränar och har en aktiv livsstil leder till många positiva reaktioner från omgivningen. De sociala mediernas betydelse är således en mycket viktig inspirationskälla som gör att man fortsätter att träna. Man kan inte svika sin följare om man en gång har skrivit på FB, bloggen eller twitter om sin träningsprestation. När andra gillar det jag gör, gillar jag mig själv lite mer.

Utmaningen ligger i att vara nöjd med att gilla sig själv för den man är. Att ge sig själv den bekräftelse man längtar efter varje dag. Att ständigt fylla på sig själv med allt som fungerar. Enkla och mer utmanande grejer i vardagen som sker tack vare en själv. När det uppstår blir livet lite skönare att leva.

2 reaktioner på ”Människan är av naturen en bekräftelse- knarkare

  1. Tror du soc media kan vara ett sätt att nå icke-tränande, eller blir det mest en träningsklubb som kan vara svår att ta sig in i?

  2. De helt inaktiva ser det som motbjudande att träna och bli svettiga och särskilt tillsammans med andra. De är nog tacksamma om de slipper ingå i ett sammanhang via soc media. Däremot är skulle-vilja-gruppen intressant. Alltså, de som snackar men inte gör. För dem kan nog soc media vara en inspirationskälla om det är rätt tajming…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s