Närheten gör det enkelt

Bor man nära en tennishall, en fotbollsplan, naturen eller en specifik träningsaktör ökar möjligheterna att man väljer att träna det som ligger i anslutning till där man bor. Att träna är en del av vår vardag som måste passa in i vardagen om det ska ske regelbundet. Allra närmast är den miljö som finns utanför dörren där man bor. Därför är det också helt naturligt att vi nu väljer uteaktiviteter som vi kan göra i vår närmiljö eller som en del av resan till och från skola, högskola eller arbete.

Eftersom närhetsprincipen är så pass viktig behöver landets kommuner och statsplanerare alltid ha detta i åtanke. Traditionellt satsar man oftast på arenor som gynnar pojkarnas, killarnas eller männens klassiska idrottsgrenar. Traditionellt har flickorna, tjejerna och kvinnorna varit hänvisade till ridsporten eller gymnastiken med ortens lokala föreningar.

Den tiden är dock för länge sedan passé. Landets kommuner och statsplanerare ligger tyvärr inte i fas med utvecklingen. En framtida debatt kommer handla om hur man på ett bättre sätt kan gynna allas möjligheter att träna i vardagen. Det blir spännande för då kommer ledarskapskulturen hos beslutsfattarna att utmanas.

Mångfaldsperspektivet och ett inkluderande samhälle förstärks när man tränar tillsammans. Det utvecklar ledarskapet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s