Hälsodebatten utmanar Sveriges chefer och ledare

Det finns så många som vill oss väl när det gäller träning och hälsa. Men att vilja väl är inte detsamma som att göra gott. Pekpinnarna viner och erbjudandena haglar. Under de senaste tio åren har det skett en förändring av svenska folkets livsstilsvanor. Hälsa har vuxit till den starkaste trenden i samhället. Ledarskapet hos Sveriges chefer och ledare utmanas.

Det här kan du göra om du är chef/ledare…

I grund och botten tycker jag att du inte ska behöva tänka på hur jag som medarbetare äter, tränar och lever mitt liv så länge jag gör ett bra jobb. Om du ändå på ett seriöst sätt vill åstadkomma en träningskultur på arbetsplatsen är enda vägen att se till varje individ – varför, vad, när och hur var och en kan tänkas börja eller fortsätta att träna.Skippa det kollektiva tänket.

Alla vill inte hänga med på de erbjudanden ni som organisation erbjuder. Subventionerna på träningskorten, träna på arbetstid, den stående innebandytiden, de nyinköpta cyklarna och stegräkningstävlingarna nyttjar med glädje de som redan har träning som sin livsstil. De som skulle vilja träna (men ändå inte gör det) köper träningskortet och går sedan runt med det i plånboken tills det går ut.

Du kan bjuda på mängder av erbjudanden, hot och inspiration men det allra viktigaste är att du börjar med dig själv. Om du vill att dina medarbetare ska träna är det bara att börja med ditt förhållningssätt till din egen träning. Det kommer synas på dig när du tränar och mår bra. Då blir du en bra förebild för oss andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s