Fyra av tio tycker det är för krångligt

Över hälften av Sveriges arbetsgivare budgeterar varje år för att erbjuda sina medarbetare det årliga friskvårdsbidraget. Ett bidrag som Sveriges arbetstagare, tillsammans med företagshälsovård, rankar som den allra bästa förmånen.

Fakta visar dock att en av tre som erbjuds friskvårdsbidraget inte utnyttjar bidraget och att fyra av tio tycker det är för krångligt. En av åtta köper ett träningskort men använder det sedan inte.

Två av tre anser att arbetsbördan har ökat under 2012. Högst på svenskarnas önskelista inför 2013 var en bättre balans mellan arbete och fritid.

Att förebygga arbetsrelaterad ohälsa är en ledarskapsfråga. Det finns mängder av krav på hur en arbetsgivare ska säkerställa en god arbetsmiljö. Det finns också mängder av inspiration som en arbetsgivare kan erbjuda sina medarbetare för att utveckla en välmående arbets- och prestationskultur.

Ett av alla regelverk är det så kallade friskvårdsbidraget. Jag kan konstatera att regelverket är förlegat. Därför har jag nu släppt en ny rapport som handlar om att förenkla och modernisera regelverket för friskvårdsbidraget. Det handlar om att underlätta för arbetsgivarna att erbjuda individuellt anpassade aktiviteter för sina medarbetare. Det handlar om att göra det mindre krångligt. Jag vet att när denna förbättring sker kommer alla bli en vinnare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s