Vi gör varandra bra

I första intervjun direkt efter Sveriges seger mot Island i kvartsfinalen i EM får Lotta Schelin frågan om vad det är som gör att det stämmer så bra. Hon svarar Jag känner mig i bra form. Laget är i bra form. Vi gör varandra bra och då blir man bra.

Svensk damfotboll och förbundskaptenen Pia Sundhage har under det senaste halvåret fått välförtjänt uppmärksamhet i media. Jag följer sändningarna, de fördjupande reportagen och flödet i de sociala medierna med intresse. Framför allt med tanke på det utrymme Pia Sundhage får kring hur hon tänker om sitt ledarskap. Genuint, äkta och modernt.

Nu i fotbolls-EM ser vi resultatet av den ledarskapskultur hon inspirerar till och som ger möjligheten för varje spelare att växa och utvecklas. Samtidigt lyckas hon inspirera till den samarbetskultur som skapar den helhet som är avgörande för att lyckas.

Före den allra första matchen i fotbolls-EM fick hon frågan om hur de laddat upp precis före matchen. Hon svarade Vi har dansat och sjungit i omklädningsrummet. En sådan ledarskapskultur smittar.

Därför svarar Lotta Schelin nu så självklart Vi gör varandra bra.

En reaktion på ”Vi gör varandra bra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s