Va gott du luktar

Jag har följt den tröttsamma debatten i tv om äldreomsorgen och framtiden. Kände plötsligt starkt att jag behövde plocka fram den här bloggen jag skrev för en tid sedan i ett annat sammanhang.

Jag tog det lugnt efter träningen och duschade extra länge. När jag kom tillbaka till min plats i omklädningsrummet visade det sig att damen bredvid mitt skåp också tog det lugnt. Vi var ensamma kvar. Nyss var vi många som bytte om efter träningen, nu var det bara hon och jag.

Va gott du luktar, sa hon. Min burk med hårvax låg öppen medan jag fixade till håret. Det luktar vanilj, fortsatte hon. Ja, det stämmer tänkte jag. Det var uppmärksamt. Vi fortsatte att småprata om hur skönt det är att träna regelbundet. Hon berättade att hon tränar två gånger i veckan och att hon fått lite ont i axeln eftersom hon hade gått med stavar lite för intensivt. Sjukgymnasten i mig vaknade till liv och jag gav henne några goda råd. 

Hon och jag var ensamma kvar efter en skön träningstimme. Vi njöt av att få pyssla om oss själva lite extra. Vi småpratade och när vi skiljdes åt kände jag mig så där skön som man gör efter en riktigt bra träningsstund.

På vägen ut fick jag veta att damen jag just hade haft en mysig stund tillsammans med är 90 år. Jag tappade hakan. En sån vill jag bli när jag är 90 år. 

Låt oss bli betraktade som människor genom hela livet. Och inget annat.

En reaktion på ”Va gott du luktar

  1. Jaa, helt underbart är det med 90 åringar som tränar, är det inte fantastiskt så säg! Jag har också följt äldre-debatten och alla programmen om äldreboenden. Man blir så ledsen och glad när man också ser att med små mänskliga medel så går det att göra lite bättre. Hoppas man kan göra små och stora förändringar på fler äldreboenden. Håller med alla kloka kvinnor och en del män – det är inte mer piller som behövs utan mer personal som behövs, det är 100 % klart. Alla blir vi gladare av att mötas och träffas och göra trevliga saker tillsammans – och se bara vad alla mår bättre av att röra på sig – enkla gympaövningar och promenader helst utomhus, och många blir som unga på nytt. Hur svårt kan det vara! Man får väl starta ett äldreboende själv för att slippa dessa katastrofala platser för inhysning av äldre personer. Skaffa en extra försäkring var ju ett bra förslag och fortsätta träna ett annat. Hälsar Irene från Gymmix

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s