Det nya gröna

Hållbar utveckling, social ekonomi och genuin mångfald. Riktigt läckra gobitar. Och samtidigt svåra att greppa. Likt svårfångade amöbor som allt för lätt glider mellan fingrarna.

Idag bjöd Akademiska hus in till ett hållbarhetsseminarium i Göteborg. Alla var där. Fastighets- och byggbranschen, statsplanerarna, arkitekterna, akademin, politikerna, kommunen och de sociala entreprenörerna. Jag var moderator med uppdraget att skapa dynamik samt bidra med gnistor av dynamit.

Vi står inför dramatiska strukturella utmaningar i Sverige. Vi blir fler medborgare, vi lever längre och vi flyttar från landsbygd till storstad. Då blir det också en gemensam utmaning hur vi bäst riggar ett hållbart Sverige. När man ska blicka långt in i framtiden brukar det vara bra att spana in hur unga idag ser på sina liv i morgon, i övermorgon och i över-övermorgon. Eftersom det är deras värderingar som kommer att prägla samhället i den framtiden. Sofia Rasmussen, framtidsstrateg på Kairos Future, bjöd på ett lysande inspel om ungas värderingar och tankar om livet och arbetslivet.

Nu när jag är på väg hem igen från Göteborg ser jag på twitter att Svensk Handel precis har släppt ett smakprov på en kommande rapport om ansvarsfullt företagande. Rapporten visar att intresset för CSR-frågor fortsatt är starkt och att över hälften av Sveriges handelsföretag arbetar mer med hållbart företagande idag i jämförelse med för ett år sedan.

Ahaaa, okej. Det var det jag kände idag. En riktigt krispig grön dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s