Tillit

Tillit. Det är ett bra ord. Ordet blir detsamma oavsett från vilket håll jag läser det. Framifrån eller bakifrån. Det är precis som när ett samarbete eller en relation fungerar bra. Den är tillitsfull. Det är då man gör varandra bra. Det är då det blir flow. Det är då man lyckas.

Genom åren har jag fått möjligheten att vara medföljare till en stor mängd chefer och ledare. I samtalen har detta varit ett återkommande ämne. Kanske inte just samtalen om själva tilliten utan snarare samtalen om otydligheten i förväntningar och brist på ärlig och öppen dialog. Samtal om själva symtomen när bristen eller avsaknaden av tillit finns till varandras kunskap, kompetens och erfarenhet.

Det är då den väcks. Olustkänslan att inte räcka till. Irritationen över bristande respekt. Otillfredsställelsen av att inte förstå vad det är som händer. När jag då ställer frågan hur personen själv ser på sitt förtroende till sin chef, styrelsen eller kollegan är det förvånansvärt många som i ett första skede inte har funderat på konsekvenserna av att symtomen har smugit sig på. Att det på något sätt kan ha påverkat det egna förhållningssättet. Att bristen på den egna tilliten har fått växa sig stark. Att bristen på tillit kommer från två håll.

Det är då insikten kommer.

En reaktion på ”Tillit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s