Att chefa är en sak. Att leda är något annat.

Flera forskningsstudier visar på att ledarskapsmodeller som bygger på medbestämmande och delaktighet är framgångsrika. Under 1970-talet utvecklades en sådan unik ledarskapsmodell i Sverige. Den svenska ledarskapsmodellen. Den går ut på att chefen delegerar många beslut och involverar medarbetarna. Arbetsgrupperna inom organisationen har en hög grad av självstyre och medarbetarna har övergripande ansvarsbeskrivningar.

När Stefan Tengblad, professor i företagsekonomi vid Högskolan i Skövde och ansvarig för projektet Chefskap i Sverige, ska koka ner den svenska ledarskapsmodellen i en mening beskriver han den som en hög grad av självstyrning med långt delegerade beslutsbefogenheter. 

En hög grad av självstyrning med långt delegerade beslutsbefogenheter förhöjer graden av medbestämmande och prestigelöshet hos medarbetarna. Det utvecklar organisationens konkurrenskraft och leder till bättre resultat. Det främjar medarbetarnas produktivitet, effektivitet och arbetsresultat.

När forskare vid en handelshögskola i Schweiz (2013) rankar 60 länders konkurrenskraft inom olika områden kan de konstatera att Sverige är bäst på ledarskap. I studien kan de konstatera att ett involverande och demokratiskt ledarskap tillhör framtiden.

Hur gör du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s