Walk the talk

Det lät så befriande när hon sa det: Efter ett tag upptäckte jag att vi är en platt organisation. (Hon drog samtidigt en linje med handen i luften för att förstärka sitt budskap). Jag undrade nyfiket vad det innebär för henne i sitt uppdrag. Hon svarade direkt: Det känns som att de är intresserade av mig och mina åsikter. Jag får möjligheten att utvecklas och det är okej att göra misstag.

Jag är mitt i en utvecklingsprocess tillsammans med de anställda medarbetarna i en stor organisation. I en del av denna workshop jobbar vi kring graden av engagemang i sitt uppdrag och hur det varierar över tid. Det är bra att ha lite koll på sig själv och vad det är som driver det egna engagemanget. Inte för att på något sätt försöka kontrollera sina drivkrafter, utan för att bli medveten om vad som gör att man engagerar sig hejdlöst i en fråga och väldigt lite i en annan.

Som sagt, det känns befriande när en av de relativt nyanställda medarbetarna förstärker den tillåtande ledarskapskultur som ledningen också efterfrågar. En kultur som innebär att man får vara med och bidra och påverka utvecklingen. Att man känner att man blir lyssnad på och att man tillsammans med andra är med och bygger något bra. Vi kan också enas om att samarbetskulturen inom en organisation alltid kommer från högsta ledningen. Likt ett smittande virus.

När medarbetarna upplever att man har ett modernt ledarskap finns alla möjligheter att den kulturen sprider sig långt utanför organisationens väggar. På så sätt utvecklas en trovärdig och framgångsrik organisation där varje chef har fattat. För att lyckas räcker det inte med att snacka om en tillåtande ledarskapskultur. Det handlar om att gå all in. Det handlar om Walk the talk.

5 reaktioner på ”Walk the talk

  1. Första steget är naturligtvis Walk the talk, men vi har också lärt oss betydelsen av Talk the walk, hur de ord vi använder påverkar vårt sätt att tänka och agera. Kommer ihåg den insikt jag själv gjorde när du och ditt team på F&S Riks presenterade förslag på ord och en ordlista som vi skulle kunna använda i föreningarna. Vi bestämde oss t.ex för att prata om antal medlemmar istället för omsättning. Detta har jag sedan tagit med mig i mitt yrkesliv. Hörde förresten på Medierna igår om hur viktigt ordvalet var för att lansera Nya Moderaterna inför valet 2006. Med andra ord; Ordets makt över tanken.
    http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/417754?programid=2795

  2. Hej Anna , Grattis till dessa medarbetare ! kram Mia _________________________________

    MIa Forsberg redovisningsekonom

    FRISKIS&SVETTIS RIKS S:t Eriksgatan 26, 112 39 Stockholm +46 8 545 517 56

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s