Walk and talk frigör

Kroppen tänker bra när den är i rörelse. Det beror på att hjärnans problemlösningsförmåga fungerar bättre i rörelsen. Under en promenad rensas kroppens stresshormoner bort och din kropp får återhämtning. På 400-talet före vår tideräkning myntade den kloka greken Diogenes från Sinope – solvitur ambulando, som betyder ungefär det löser sig när du går. Teorin är ganska enkel. Desto längre du går, desto mer kommer du få gjort.

Genom åren har jag genomfört walk and talk i många olika sammanhang och av flera olika anledningar. Förutom att jag får komma ut när det (som idag) är en helt fantastisk sensommarkänsla med höstfeeling i luften får jag samtidigt mycket gjort. Just nu håller jag på med ett stort projekt som kräver stringens och uthållighet. Därför är jag just nu också inne i en het walk-and-talk-med-mig-själv-period. Och jag gör det för att jag ska orka hålla fokus i det projekt jag håller på att slutföra.

Det är lustigt att när jag kommer hem kan jag upptäcka att jag har missat några dimensioner som kändes så självklara när jag var ute och gick. Jag kan upptäcka att jag liksom tänkte smartare när jag alldeles nyss var i rörelse. Därför brukar jag göra korta noteringar i min Iphone medan jag går så jag inte behöver gå och försöka minnas en klok insikt eller tanke jag fått. När jag gjort min notering kan jag parkera den där och låta mig flöda vidare in i nästa tankebana.

Som sagt, det löser sig när jag går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s