Din nya bästis

Under det senaste året har jag föreläst en hel del om tränings- och livsstilstrender i olika sammanhang. När jag har kommit fram till den delen i föreläsningen som handlar om hur de kroppsnära datorerna kommer inspirera oss till att vara aktiva har jag också ställt frågan om någon bär armbandet.

Ofta har det varit en eller två och de har fått berätta vad ett health wristband innebär och hur de använder det. När jag sedan berättar att var femte beräknas bära ett sådant armband inom några år är det flera som skruvar på sig. Föreläser jag för en grupp som tränar regelbundet nickar de uppmuntrande när jag berättar att varannan som tränar troligen kommer bära det redan nästa år.

För några år sedan var det nog ingen av oss som kunde ana att vi gick och längtade efter allt det som vår egen smartphone kan göra för oss. Och det var precis det som var meningen när entreprenörerna skrev sin vision. Den ska bli din nya bästis. Hela idén är att din smartphone ska avlasta din fulltecknade hjärna och att du ska känna att strukturen kring ditt liv finns i den. Dessutom kan du leka med den och den inspirerar dig till att utveckla dina relationer. Precis som en bästa kompis.

Ett armband kopplas ihop med din smartphone och därför kommer du uppfatta att du får ytterligare en närmare relation till både den och dig själv. Du kommer få information när du har suttit för länge och den registrerar om du har varit aktiv tillräckligt mycket under en dag. Om du vill kan den berätta när du behöver äta och när du behöver vila.

Och vi har bara sett början. Flera digitala nyheter kommer lanseras. Från madrasser att sova på som mäter hur din kropp mår till nya raffinerade appar som ger dig möjligheten att få en bättre kontroll på ditt liv. Och det är precis det vi längtar efter.

Medan du upplever att du får en bättre kontroll på din kropp kommer din nya bästis ha koll på din knopp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s