2015 kommer det ideell spirit i bokform

BAM!! I höst kommer jag släppa en bok som handlar om ledarskap och organisationskultur tillsammans med Idealistas förlag. Deras senaste bok Samarbetskontraktet av Hanna Broberg, har precis i dagarna nominerats till årets HR-bok.

Svenskt föreningsliv står inför stora utmaningar. Traditionstyngda organisationsstrukturer i en snabb och föränderlig värld utmanar den glöd som är en förutsättning för ett levande föreningsliv.

Nästa generation ideellt engagerade, ledare, chefer och förtroendevalda kommer förvänta sig en mer dynamisk organisationskultur och därmed ett annat förhållningssätt till att vilja bidra och leda frivilliga.

Näringslivet och offentlig sektor avundas ofta föreningslivets genuina förmåga att göra skillnad med frivilligt kraft. Ett humant kapital som den ideella föreningen inte funderar särskilt mycket över eftersom det ingår i föreningens logik. Därför känns det riktigt bra att få fylla en hel bok med det som allt egentligen handlar om. Ledarskapets betydelse för att sätta kulturen.

2015 kommer det flöda av ideell spirit och redaktör Cecilia Elmqvist och jag är helt eniga, Det här ska bli en riktigt bra bok.

2 reaktioner på ”2015 kommer det ideell spirit i bokform

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s