2015 vill vi träna smart

Begreppet Long-Life-Living etableras. Du tränar inte bara för att må bra för dagen utan du tränar för att få ett långt och friskt liv. De mentala effekterna av en aktiv livsstil kopplas tajtare med nya erbjudanden och budskap.

Uttrycket hållbar hälsa växer sig starkare. Träningsbranschen presenterar nyheter som har sitt syfte att erbjuda träning för alla åldrar, från vaggan till graven. Ofta är det gamla hederliga träningssätt som förpackas och kommuniceras på ett nytt och attraktivt sätt.

Parallellt kommer vi fortsätta att se nya raffinerade träningsflugor som erbjuder oss en stark och skulpterad kropp. Quickfix-metoderna kommunicerar mot vårt dåliga samvete och eftersom människor har brist på tid söker vi den snabbaste lösningen.

Den kroppsnära datorn etableras. För elitmotionärerna är en avancerad teknik en självklarhet för att kunna växla upp och utvärdera sina träningsmål. För den ovane kan det vara sparken i baken för att komma upp i sina 10 000 steg om dagen.

Sveriges träningsaktörer och den stora idrottsrörelsen har en gemensam konkurrent, människors upplevelse av brist på tid. Svenskarna väljer den träningsaktör eller idrottsförening som ligger närmast där man bor. Närhet och lättillgänglighet är avgörande för den som ska komma igång eller tränar mer sällan. Jag vill få relevant inspiration på nätet, att det finns tider som passar mig och att det är enkelt att ta sig till och från.

Med en fortsatt stark inflyttning till storstäderna kommer vi inte vilja använda vår dyrbara tid till att sitta i bilköer eller söka efter en parkeringsplats. Därför kommer vi se nya träningstrender som underlättar hur du enklast kan ta dig från plats A till B. Cykling, Rase the Tube, freerunning är några exempel. Jag tar mig från en plats till en annan, har kontroll på mig och min tid och får träningen på köpet.

Vi tränar för att få avgränsad kvalitetstid samtidigt som vi känner att vi gör något gott för oss själva. Vi tränar smart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s