Vilket ledarskap Måns!

Det går att dra flera paralleller mellan trender i ledarskapet och varför Måns Zelmerlöw vann Eurovision Song Contest 2015 på ett välförtjänt sätt. Det säger nämligen något om vår tidsanda och vilket ledarskap vi därför efterfrågar.

Så här tänker jag:

Låten inger hopp. Budskapet We are the heroes of our time ger oss den framtidstro vi längtar efter. När Måns dessutom säger We are all heroes. No matter who we love, who we are or what we believe in. We are all heroes, som första citat när han vunnit lyfter taket i arenan. Vi söker ledare som på ett mänskligt och modigt sätt vill visa vägen för vår gemensamma framtid.

Han är genuin i sitt uttryck. Hans image är förstås detaljerat planerat och den grå tröjan som diskuterades livligt i sociala medier både före och under tävlingen vann slutligen över ”alla navelurringningar”. Måns är en reko kille och han uppfattas reko i sitt framträdande. Vi längtar efter ett ledarskap som är genuint och äkta.

Han gör det med topphög kvalitet. Det är ingen tvekan om att Måns kan sjunga och han är en fullfjädrad artist. Dessutom levererar han när det gäller. Det inger förtroende. Vi förväntar oss hög kvalitet i ledarskapet det vill säga att man innehar och intar kunskapen att leda.

Framträdandet är digitalt innovativt och det överraskar. Budskapet är förpackat på ett modernt och attraktivt sätt. Han överraskar och han skjuter rakt i mål. Vi söker ett ledarskap som ligger i framkant av vår kommande framtid. Måns personlighet är inkluderande och han överraskar a la hopp om vår gemensamma framtid.

Grymt bra jobbat, team Måns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s