OM ATT OMORIENTERA SIG

Hennes avslut blev strategiskt smart genomfört. Det skedde systematiskt, hade fått pågå under en längre period och i samklang med sina kollegor. Vi träffades och fick möjlighet att prata om hur det kändes att vara ”på andra sidan”, eller snarare i nästa utvecklingsfas i livet. För henne har arbetet alltid varit en naturlig del av själva livet. Att leva som en framgångsrik pionjär inom sitt område innebär att under långa perioder leva större delen av sitt liv med sina kollegor.

Nu lös det i hennes ögon. Av stolthet för det som hennes över 30 år av erfarenheter hade utvecklat henne till som person men också inför det hon visste att hon skulle ha möjlighet att utveckla i nästa steg. Hon beskrev det som att hon hade omorienterat sig. Analyserat idén bakom det som hon så framgångsrikt varit med och utvecklat samt spanat in i framtiden vad en fortsättning skulle göra både med henne som person och i relation till verksamhetens idé.

Beslutet var inte lätt. Att leva sin passion med möjligheten att tillsammans med likasinnade förverkliga en idé och som dessutom bryter ny mark är nog drömmen för de allra flesta. En internationellt etablerad plattform är inte lätt att lämna. Något annat behöver snarare få växa sig starkare. Något att börja längta efter, som sporrar och känns utmanande. En längtan efter att få pröva en nya tanke och ett annat sätt att leva.

Det var när känslan infann sig om att det inte handlar om att lämna utan om möjligheten det innebär att få omorientera sig som nästa fas i livet blev tydligt. Att ta med sig en unik kompetens och gedigen erfarenhet och börja orientera sig mot målet att omfamna ännu mer av ny kunskap. På så sätt utvecklades hennes bästa förutsättningar att få avsluta på sina egna villkor.

Precis så ska det gå till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s