Hjärnan tänker bra i rörelse

Förr blev vi fysiskt trötta av våra arbeten, idag blir vi mentalt utmattade. Förr gjorde vi pausgymnastik för våra kroppar, idag behöver vi göra det för våra knoppar.

I min bok Omval – Hur du väljer om ditt liv och din karriär (innan någon annan gör det åt dig) uppmanar jag läsaren att jobba med sitt omval under och efter fysisk aktivitet. Att låta kroppen vara i rörelse ger nämligen bra förutsättningar för att kunna koncentrera sig och fokusera. I detta fall på sig själv. Det innebär att under till exempel en halvtimmes promenad kan man få ”väldigt mycket gjort”.

Boken Omval skulle kunna ses som ett modernt sätt att använda friskvårdsbidraget för de arbetsgivare som vill förbättra de fysiska och mentala hälsotalen hos sina medarbetare. Att göra omval behöver nämligen engagera både kroppen och knoppen för att uppnå ett lyckat resultat. Hållbart ledarskap, hållbara medarbetare och hållbara organisationer är idag högaktuella områden och jag tror jag kan bidra med inspiration. Att regelbundet ompröva sitt nuläge är en god investering både för individen och för organisationen.

När jag blev kontaktad av journalisten Maja Larsson på Göteborgs-Postens ekonomisidor inledde hon med att ”jag är sugen på att göra en artikel om promenadmöten och du verkar vara landets främsta expert på detta :)”. I den artikeln utvecklar jag mitt resonemang. Resultatet blev en fin helsida tack vare henne och fotografen Jenny Ingemarsson. Hoppas du blir inspirerad och tar en promenad, för din kropp och din knopp!

image2

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s