Befria mig från knäppa quick-fix frågor!

En vanlig missuppfattning är att boken Omval – Hur du väljer om ditt liv och din karriär (innan någon annan gör det åt dig) handlar om att byta karriär. Särskilt journalister eller reportrar som ska göra ett nyårslöftes-reportage och som inte har läst boken tror det. Jag kan berätta att det är en missuppfattning att det är bokens främsta syfte och jag känner att jag har varit uthållig ett bra tag nu med era frågor. Jag förstår att ni är pressade med er deadline och jag har verkligen försökt underlätta för er, men känner att NU får det räcka. Quick-fix-metoden med fem snabba steg för ett lyckligt liv är slut. Den verktygslåda ni söker är over and out. Varenda mutter är använd.

Jag förväntar mig inte att ni som vill göra intervjuer om personlig utveckling, livspussel, hållbart ledarskap, hållbar medarbetare, självledarskap eller karriärutveckling ska ha läst boken. Därför bjuder jag på en del av en recensionen från Svensk Bibliotekstjänst och lektör Karin Skagerberg som på ett kortfattat sätt beskriver vad boken handlar om:

Boken guidar oss igenom omvalsprocessen i sex “arbetspass”, med konkreta tips på hur vi utvärderar vår egen situation – och tar nya tag i karriären, relationen eller rutinerna. Men författaren poängterar också att ett omval kan sluta med att vi väljer att stanna just där vi är, fast då med en bättre känsla av varför. En lite ovanlig bok i genren eftersom den aldrig berättar vad vi ska göra eller viftar med pekpinnar – i stället får vi verktyg och inspiration som lockar till förändring. Befriande, kreativt och välskrivet! 

Så, nu behöver jag inte få fler knäppa frågor om fem snabba trix för att byta karriär. Tack på förhand!

2 reaktioner på ”Befria mig från knäppa quick-fix frågor!

  1. Anna, helt underbart skrivet! Grattis Anna, helt underbart skrivet! Grattis också till fina recensioner! Upplever att vi dagligen lever i en ” Quickfixlista” Fick själv frågan i en intervju nyligen, gällande 3 råd – vad som krävs för en lyckad förändring…. Föll i fällan!!
    Men från och med nu så bojkottar jag quickfixlistor! Skönt att börja 2017 med en ny lärdom! Hälsningar Ulrika

  2. Hear hear! Quickfix gör ju ingen lycklig i längden och min bransch (hälsa) är mästare på att sprida quickfixar till höger och vänster. Det är det som säljer… Men om vi slutar att sälja det? Snackar sunt förnuft och individuella förutsättningar istället till exempel – DET tror jag på! /

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s