Det finns alltid ett nytt nu

Ibland blir man liksom färdig med grejer man gör, uppdrag man har eller roller man spelar. Ledaruppdrag man gör av slentrian, arbete som fortsätter i tron att det är det enda man kan och vänskapsrelationer som för länge sedan övergått i plikt eller tradition. Efteråt när situationen eller sammanhanget av någon anledning förändrats eller kanske till och med upphört kan man inte förstå varför man fortsatte så länge, utan att tänka efter. Efteråt lyser känslan av att vara befriad starkast.

Vi lever i ett nytt nuläge som innebär att det är ett normalläge att leva i förändring. Med det följer också att vi var och en behöver gå igenom en period av omställning. Det handlar kort och gott om att utveckla sin förmåga att bättre ”förhålla sig” genom att i vissa sammanhang bli bättre på att anpassa sig medan i andra att åstadkomma en skillnad för sig själv. Att helt enkelt bli bättre på att utveckla ett eget förhållningssätt till allt snabbare omstruktureringar och skiftande trender – oavsett om det handlar om mat, mode, klimatsmarta lösningar eller nya digitala underverk.

Antingen låter du andra eller annat leda dig och blir en följare till ditt eget liv. Eller, så kommer du underfund med ditt egna sätt att leda dig själv och utvecklar ditt personliga ledarskap. Att ge dig själv möjlighet att tänka efter före gör dig mer hållbar. Idag skulle kunna vara början på det, om du vill. Det finns alltid ett nytt nu.

Inspiration hittar du i böckerna Plikt eller passion – finn din grej och Omval – Hur du väljer om ditt liv och din karriär (innan någon annan gör det åt dig).

En reaktion på ”Det finns alltid ett nytt nu

  1. Bra skrivet och beskrivet! Jag håller med dig om att vi behöver hitta strategier och metoder för att kunna stanna upp och medvetet ställa om. Detta Nu är en bra början. God fortsättning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s