Om Anna

Anna_Iwarsson2_loÅr 2018 kan jag summera mina fem första år som firma annaiwarsson. Det blev tre böcker, tre rapporter och en fjärde på väg, etablerad som styrelsearbetare, strategisk rådgivare till ett antal organisationer samt mentor till ett helt gäng sköna människor. Som bonus har jag fått resa runt i landet och inspirera, folkbilda, utbilda, moderera, leda och processa.

Jag är en strategisk förbättringsledare. Som rådgivare och processledare vill jag inspirera människor och organisationer till att lyfta blicken, få distans och skapa perspektiv. Målet är att skapa en förståelse för och en gemensam samsyn i syfte att utvecklas tillsammans.

2015 debuterade jag som författare och under det första året släppte jag tre böcker:
OMVAL – hur du väljer om ditt liv och din karriär (innan någon annan gör det åt dig)
RAM OCH KRAM – ledarskapets betydelse för organisationskulturen
PLIKT ELLER PASSION – finn din grej (tillsammans med författare Hans-Olov Öberg)

Jag är ordförande för Svenska Gymnastikförbundet, ledamot i Riksidrottsstyrelsen/ Förbundsstyrelsen SISU Idrottsutbildarna samt ledamot i Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund.

Med över 30 års erfarenhet inom hälso-, sjukvårds- och träningsbranschen har jag mött oändligt många som vill hjälpa till och göra gott. Men att vilja väl är inte alltid detsamma som att göra gott. Min strategi är att skriva rapporter i syfte att utforska aktuell forskning om hur svenskarnas livsstil påverkas i en föränderlig värld. Jag skriver inte vetenskapliga rapporter utan de ska ses som kunskap och erfarenheter som dokumenteras i bildande och utbildande syfte. Min fjärde rapport SITTA ÄR DET NYA RÖKA del 2 släpps under året.

Åren 2000-2012 var jag generalsekreterare för IF Friskis&Svettis i nio länder. Jag är leg fysioterapeut och på 90-talet arbetade jag på Karolinska Universitetssjukhuset/Huddinge sjukhus och senare som chefsfysioterapeut på Danderyds sjukhus i Stockholm

Jag är mentor och jag har en mentor därför att jag tror på lärandet som en pågående och levande resa.

Läs mer om mina erfarenheter på LinkedIn, https://www.linkedin.com/in/annaiwarsson