Från gruppen till individen i gruppen

Att ha en välmående personalstyrka med bibehållen god hälsa sparar pengar för varje organisation. Det finns idag flera goda exempel på företag och andra organisationer som har en ambition att skapa ett arbetsklimat som ska ge bästa förutsättningar för varje anställd medarbetare att uppleva en balans i livet.

De allra flesta har dock ännu inte lyft frågan om medarbetarnas hälsa och välmående till en ledarskapsfråga. Den ligger allt för långt ifrån ledningsgruppen och organisationens högsta beslutande organ.

Psykisk ohälsa är den sjukskrivningsorsak som ökar mest i Sverige. Aktuell forskning visar att de psykiatriska sjukdomarna kostar samhället nära 60 miljarder årligen. Mer än hälften av kostnaderna är en följd av sjukskrivning och förtidspensionering. En långtidssjukskrivning får ekonomiska konsekvenser för arbetsgivaren, ger ökad arbetsbelastning för arbetskamrater samt skapar lidande för den drabbade och anhöriga.

I framtiden kommer allt fler inse styrkan med att mer medvetet utveckla den ledarskapskultur som gör att varje medarbetare kan uppleva ett välmående genom hela arbetslivet. I framtidens ledarskap kommer chefens och ledarens förmåga att se varje individs individuella behov av välmående att bli allt viktigare.

Strategierna kommer att förbättras för att begränsa ökningen av den psykiska ohälsan. Vi håller just nu på att bilda oss och lära oss mer om denna nya utmaning i framtidens ledarskap. Jag ser att det händer. Det känns hoppfullt inför framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s