Sjunga på jobbet är okej, men inte på fritiden

Uppdelningen av vilka aktiviteter man får göra och inte får göra med sitt friskvårdsbidrag är märklig. Exempel på aktiviteter som är okej enligt Skatteverkets hemsida är tai chi, rosenterapi, jazzdans, tennis, spinning, styrketräning, volleyboll, bowling, folkdans, kinesiologi, floating rest, squaredance, gymnastik, information om stresshantering, fotvård och handboll.

Exempel på aktiviteter som inte ryms inom regelverket är anmälningsavgifter till motionslopp, träning med personlig tränare, ridning, golf, klättring, segling samt utrustning för den enklaste hemmaträningen stavgång, jogging, cykling eller skidåkning. Att sjunga i kör på arbetsplatsen är okej men inte med körkompisarna på fritiden.

Erfarenheten visar att den äldre generationen är mer nöjd med friskvårdsbidraget än den yngre generationen. Vill man attrahera ännu fler i den yngre generationen kan inte listan med aktiviteter upplevas förlegad. Jag kan konstatera att med tanke på hur snabb träningsutvecklingen är idag kommer det inte finnas några möjligheter att försöka hålla en uppdaterad aktivitetslista.

Det finns en stor mängd aktiviteter som svenska folket utövar idag och som inte ryms inom regelverket. Alla har sina individuella behov hur man vill bibehålla eller uppnå en god hälsa. I framtiden måste regelverket öppnas upp för en bättre individualisering. När regelverket blir mindre krångligt blir alla en vinnare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s