I juni debuterar jag som författare

Lagom till sommaren släpps boken OMVAL Hur du väljer om ditt liv och din karriär (innan någon annan gör det åt dig).

Bokförlag är Bullet Point Publishing med grymt passionerade förlagschefen Hans-Olov Öberg vid rodret.

Förr blev vi fysiskt trötta av våra arbeten. Idag blir vi mentalt utmattade av vår nya tillgängliga livsstil. Två av tre upplever att tempot i arbetslivet hela tiden ökar, allt fler har multitasking som livsstil och psykisk ohälsa är den sjukskrivningsorsak som ökar mest i Sverige.

Samtidigt fortsätter en stark och fördjupad hälsotrend i Sverige. Flera rapporter visar att vi tränar för att känna välmående och för att bibehålla en god hälsa. Allt fler gör medvetna konsumtionsval och väljer ekologiskt och klimatsmart för att bidra till en hållbar värld. Hållbarhetsbegreppet breder ut sig i form av hållbart ledarskap, hållbar utveckling och hållbar medarbetare etc. och vi har troligen bara sett början.

Sommartid är omvalstid och det som metoden OMVAL gör är att den sätter fokus på det personliga ledarskapet, dvs hur du som individ kan bli hållbar i en allt mer föränderlig, dynamisk och global värld. Jag menar att med regelbundna Omval kan var och en på ett bättre sätt förhöja sin känsla av egenmakt. Det finns ett direkt samband mellan upplevelsen av att ha kontroll över sin situation och en psykiskt god hälsa. Med omval får du ett mentalt försprång.

Min spaning är att vi kommer vilja utveckla strategier för att kunna avgränsa, hålla fokus och vara mer stringenta i det som på riktigt känns angeläget och meningsfullt. Inte bara i karriären utan också det som omfamnar hela livet.

Därför tror jag att boken OMVAL kommer kunna bli efterfrågad av många.

2 reaktioner på ”I juni debuterar jag som författare

 1. Ja, Anna, du har är så rätt. Att göra rätt val i livet är inte alltid lätt, men det kommer ju alltid en ny sommar, ny möjlighet att välja om….gör om gör rätt?

  Jag har en annan spaning, funderat mycket på människor som verkar vara nöjda? Vad är som gör att de är tillfreds, trivs med att bo som de gör, jobba med samma jobb, gå på samma träningspass, år ut, år in.
  Har de knäckt koden?
  Själv har jag all anledning att vara nöjd, men sneglar likförbaskat längtansfullt och jo, till och med avundsjukt (!) på grannen, Facebookinlägg, och ja du fattar.

  Ser fram emot att läsa din bok, sen ska jag banne mig skriva en egen.
  Tjing/Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s